Information om bostadsuthyrning

Mas Amigos hjälper till att hyra ut er bostad. Vi marknadsför oss via Internet (Blocket), på vår hemsida samt i vår medlemstidning Bulletinen. En årsavgift om 100€ utgår för annonserings-kostnader på vår butik på www.Blocket.se.

Vi vänder oss till medlemmar som har bostad på Costa Blanca från Mar Menor i söder till Alicante i norr.

Om ni är intresserad och vill att Mas Amigos ska hjälpa er med uthyrningen, ska ni skicka in en intresseanmälan med adress till bostaden samt telefonnummer där vi kan nå er. Vi hör därefter av oss för att boka en besiktningstid. Efter besiktningen upprättas ett kontrakt mellan er och Mas Amigos.

Vi förbehåller oss rätten att avböja objekt som är i dåligt skick och svåra att hyra ut. När bostaden är uthyrd meddelar vi er via e-mail eller telefon och sätter in ersättningen på ert bankkonto. Vid korttidsuthyrning (mindre än 1 månad) sker det när utcheckningen är klar och vid långtidsuthyrning den första eller 15:e i varje månad.

Vi behöver fyra uppsättningar nycklar till er bostad, en kopia på el- & vattenräkning, försäkringsbrev, Energicertifikat samt ”Licencia de Ocupación”. Bostaden måste vara komplett utrustad med t ex. husgeråd, dubbel uppsättning av lakan per bädd och kökshanddukar. AC och TV med skandinaviska kanaler underlättar uthyrningen. Vi behöver även titta på er lagfart ”Escritura” vid avtalspåtecknande.

Gästerna checkas in på vårt kontor i Torrevieja måndag-fredag 09:00 – 18:00. De som anländer senare på kvällen eller lördag – söndag får signera dokument och hämta nycklar på hotell Masa. Vi har då i förväg varit i bostaden och skyltat ordentligt så att de hittar rätt. Vi besiktigar bostäderna innan hyresgästerna skall lämna för att säkerställa att allt är i ordning.
Gästerna informeras om telefonnummer dit man ringer vid eventuella fel.

Ni bestämmer vad hyran ska vara i samråd med Mas Amigos. El, vatten och gas ska ingå i hyran upp till en konstumtion av 100€/månad vid månadsuthyrning alternativt 50€/vecka vid veckouthyrning. Skulle er el- och vattenkostnad överstiga detta, faktureras hyresgästen i efterskott på mellanskillnaden. Ett lågsäsongspris och ett högsäsongspris per vecka och ett månadspris för långtidsuthyrning fastställs vid besiktningstillfället. Mas Amigos tar 20 % på veckopriset och 25 % på månadspriset i provision. HÖGSÄSONG är endast juni, juli och augusti.

Kunden betalar förutom hyran även tillägg för städ, nyckelutlämning samt lakanstvätt. Om hyresgäst nyttjat textilier som finns i bostaden, skall dessa tvättas, vikas och läggas tillbaka på sin plats, innan avresa. Vi kan tvätta dessa textilier men då mot kontant betalning efter slutbesiktningen vid avresan.

I samtliga bostäder råder det djur och rökförbud. Det finns en del ägare som anser att husdjur är ok men det dubbelkontrollerar vi alltid från fall till fall.
All bokning skall gå genom Mas Amigos, även er egen, för att vi ska veta när bostaden är ledig för uthyrning.

För mer information maila till casa@masamigos.com
eller ring 966 700 084 vardagar mellan 10:00 – 14:00. 

Välkomna att anlita oss - vi ska göra vårt bästa!

AttachmentSize
PDF icon Intresseanmälan.pdf39.37 KB

© Más Amigos, C/Capitán García Gea 17, 031 82 Torrevieja España - +34 966 70 00 84 - webmaster@masamigos.com